вмро vs вмро
Членот на извршен на вмро, вело марковски, за кој се пишуваше на соц мрежи дека од битолско училиште наводно бил избркан поради пријави дека задева млади девојчиња на ТВ вели: Ковидот не е карантинска болест, не е опасна болест.
Од друга страна трајко славевски исто од извршен на вмро, на ТВ за ковидот вели: Ова е здравствена катастрофа! Е сега имате есктремни случаи од луѓе кои се повикуваат на некои меѓународни заговори, за што мислам дека е чиста глупост, луѓе што не веруваат, луѓе што ја потценуваат болеста. Да заклучиме мислам дека е време за по рестриктивни мерки!
*Па добро бе, нели ве научија во партија да не си викате јавно по име дека сте глупи и прости

ФБ статус на Круме Смилков