Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска ја повика дијаспората масовно да се пријави на онлајн апликацијата за пописот, а паралелно неговата партија ќе продолжи да собира потписи од граѓаните да го девалвира процесот.

Почесто менува ставови од чорапи, реагира јавноста на најновата изјава на опозицискиот лидер во заминување Мицкоски.