“Граѓански збор” се приклучува на апелите за борба против говорот на омраза што се шири на социјалните мрежи.

Во таа насока започнуваме со серијал од објави за одредени личности кои со своето скандалозно однесување претставуваат срамен пример како за себе, семејствата, така и за општеството во кое живеат.

Прв наш пример за непристојно однесување е поранешен директор на едно скопско јавно претпријатие.

Кој екс директор се служи со зборовите: лешинари, гом*а, да ви го е*ам…и јавно се заканува дека ќе мава со клоци, ќе шутира, ќе тепа…

Бидејки за овој поранешен функционер кој откако е сменет од функцијата и повторно е вработен во државно јавно претпријатие, има голем број на поплаки од граѓани и компании, она што се однесува за негово скандалозно и вулгарно однесување ќе го објавиме во неколку дела.

Следете не… Серијалот го започнуваме денеска во 12 часот.