Ако сè уште постои некој во државава на кој не му е јасно како во едно друго, не многу далечно време, се бираше барокот во Скопје, еве мало освежување. Оттука, сега веројатно на сите ни е јасно зошто велелепниот барок на Никола Груевски сега се распаѓа на сите фронтови и зошто неговите следбеници денес не можат да смислат трева и зеленило?! Затоа што според зборовите на главните протагонисти од тоа време бил шугав и го договарале преку телефон, ете затоа!