Лидерот на најголемата опозициска партија Христијан Мицкоски на вчерашната пре-конференција јавно го изнесе своето мислење дека извештајот на ЕК не ја отсликува вистинската вистина за Македонија.

Еден ден претходно евроамбасадорот Самуел Жбогар изјави дека дека извештајот е многу јасен и дека ѕвездите и се наклонети на нашата земја во однос на претстојниот Европски совет во март бидејќи во самиот извештај е нотирано дека државата бележи подобрување и добар прогрес.

Зошто Мицкоски го демантира Жбогар кој констатираше дека реформите се на добар пат?!


Извор на видео: Сеир