Професорката од правниот факултет и актуелна пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановка Давкова на протестите организирани од нејзината партија, со нов гаф.

„Сакам да кажам дека Европската Унија ја прими Турција во НАТО!“, вели пратеничката Силјановска Давкова.