“Ако сме патриоти треба да го донесеме Законот за Јавно обвинителство. Европа го бара тоа од нас како услов за преговори. Власта гледаме дека е за да се донесе законот, меѓутоа ВМРО-ДПМНЕ сеуште се однесува како организација, не како партија. Знам дека сакаат да се заштитат, имаат луѓе кои ќе бидат опфатени со процесите во обвинителството. Меѓутоа ако сакаме правда, нека биде, зошто да не. Ако некој се огрешил, ако му згрешил на овој народ, нека биде суден.” – коментира граѓанин во живо во емисијата “Очи в очи” на телевизија 24.