На 5 март 1993, Фокер 100 на Палер Македонија, се урнал неколку секунди по полетувањето од пистата на меѓународниот аеродром во Скопје на лет кон Цирих. Истрагата покажала дека причината за уривањето на авионот било замрзнувањето на крилјата на авионот и пропуст во нивно прскање против мраз. Во авионот имало 97 лица од кои 83 го загубиле својот живот.