На денешен ден во 2015 година, новинар како реакција на објавените бомби му го постави следното прашање на екс-премиерот Никола Груевски:

“Премиере после сите досегашни бомби и после сите досегашни снимки вие останувате премиер и не си давате оставка, дали вие го знаете значењето на зборот срам, достоинство и морал? После сите овие работи кои еден нормален политичар во нормална земја не може да ги замисли, а камоли да ги направи?”