Што ќе прават следбениците на Мицко ако на виделина во ЈО излезат докази, дека Мицко продавал државни тајни на официјален Бугарски разузнавач, (класифицирани информации поврзани со државни тајни за Македонската стратегија како да се зачуваат идентитетот и јазикот)?
Што ако државниот врв има стратегија како да постигне договор во кој ќе ги заштити јазикот и идентитетот а Мицковски ги издал тие државни интереси?
Без разлика ако Мицко се потврди за предавник (преку докажано кривично дело Шпионажа), а Заев се докаже како херој и Државник, дали тогаш од ДПМНЕ ќе му симнат капа и би признале дека Заев е Лидерот и херојот на Македонија за 21-ви век
ФБ статус на Ване Цветанов