Kое лицемерие!
Кое лажење без грам срам и совест!

Трајко Славевски јавно, во емисија беше категорично ПРОТИВ ПОКАЧУВАЊЕ НА МИНИМАЛНАТА ПЛАТА ОД 12.500 ДЕНАРИ НА 14.500 ДЕНАРИ!

Пратеничката група на ДПМНЕ беше ПРОТИВ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ!

Во 2013-та на едно од Роуд шоуата на Грујо за привлекување на странски инвестиции, тимот на ДПМНЕ гордо презентираше дека работната рака во државава е “ЕДЕН ДОЛАР ЗА РАБОТЕН ЧАС”!

Тоа значи 8 долари на ден. 22 работни дена по 8 долари = 176 долари месечна бруто плата или околу 10.000 денари бруто, а нето плата помалку од 7.000 денари.

Ова беа платите за кои ДПМНЕ ценеше дека се доволни за граѓаните!

Нека се сетат граѓаните но и работниците како беа третирани во времето на ДПМНЕ, а како се сега третирани.

Нека се сетат што говореше Славевски пред месец дена во врска со минималната плата, нека се сетат дека ДПМНЕ во Собрание беше ПРОТИВ зголемување на минималната плата, па сами нека си проценат дали да му веруваат на Славевски во ваквите безобразни лаги!

ФБ статус на Ване Цветанов