Да не бевме членка на НАТО, Мицковски ќе можеше да посетува само локални клубови на неговата партија во земјава. А сега се фали дека со дузина министри ќе присуствувал на најзначајниот политички настан во светот и ќе имал разговори со светските лидери кои не охрабруваа да го направиме тешкиот компромис со Грција за да излеземе од изолацијата на земјава која ни беше наметната со патриотската реторика за одбраната на името.
ФБ реакција на професорот Ѓорѓи Спасов