Денеска е 04 февруари, Светскиот ден за борба против малигните заболувања. Треба да запомниме дека канцерогените заболувања имаат мултиетиолошка природа, збир од многу штетни околности (нездрава храна, стрес, микроорганизми, зрачење, генетика, старост, пол… и многу други), но најчесто се јавува како резултат на комбинирана етиологија, може да се јави на секое ткиво, во секоја возраст. За да се заштитиме мораме конмплетно да го промениме начинот на живеење и она најважното редовно прегледување и самопрегледување кое за жал редоно го пропуштаме… Мораме и да разбереме дека лековите зависат од типот на канцерот, НЕМА ЕДЕН УНИВЕРЗАЛЕН ЛЕК, оставете ги заблудите и теориите на заговор, променете го животниот стил, бидејќи „НиеМожеме“.

ФБ статус на др. Роберт Николовски