Добро, јас разбирам да имаш кампања, разбирам да сакаш да испратиш симплифицирани (поедноставени) пораки до граѓаните, ама не разбирам зошто на секое Мицкоски се заканува. Каква е таа кампања во која цело време некому се закануваш!? Прво му се заканува на Заев, па потоа и се заканува на Рускоска и Јовески, па се заканува до најблиските луѓе на Заев, за на крајот да им се закани на своите, а тоа е онаа закана која вели, „никој нема да биде привилегиран од моите“. Знаеме, така и Груевски мислеше, па изнесе или „испра“ (и здипли) преку 5 милијарди ева со неговите пајташи. Прашајте го „Миле ми текна“, во него се сите детаљи.

Сакам да кажам: од Мицкоски само закани, пасивна агресивност во неговите објави на фејсбук и твитер; нема понуда, нема нови правци на партијата, нема нови цели за државата и граѓаните, има само закани, закани, закани.

Овој човек не е при себе. А можеби е луд.

ФБ статус на Ненад Јовановиќ