По изјавата на Амбасадорката на САД во Република Македонија ставовите на ФРОДЕМ по однос на Преспанскиот договор и промената на нашето уставно име се јасни како солза и остануваат исти.

Дали Христијан Мицковски нешто ќе се одважи да проговори околу оваа изјава на амбасадорката Кејт Мари Брнс бидејќи досега постојано нешто мумлаше и калкулираше околу ова прашање.
П.С. За воља на вистината ја знаеме и ја паметиме изјавата на неговиот советник. Но добро е лично од него да слушнат граѓаните, но и членовите и симпатизерите на партијата.

ФБ статус на Јове Кекеновски