Да нема дилеми…
Зошто ДПМНЕ не поднесува амандмани на Законот за ЈО, а вели дека не е добар ваков каков што е предложен?

Само за да не може јавноста да види дека нивните забелешки се всушност обид за спас на криминалците во нивната партија…

Тоа е нивната ‘сламка на спас’ во овој случај… Да се спречи донесување на тој закон е нивна главна цел, но и во оваа прилика настапуваат со нивната парола „Чекор назад“… Го блокират Законот уште пред воопшто да почне расправа во Собранието…

За потсетување, Законот за Јавно обвинителство е заглавен повеќе од две години поради стравот на ДПМНЕ истиот да биде изгласан!
ФБ статус на Ацо Лукароски