Се жалела госпоѓата заедно со Милошоски, кај германскиот пратеник од ЦДУ Питер Бајер на одлуката на Управниот суд кој пресуди дека Академијата за судии не го прекршува Изборниот закон. Плачковци. Ќе ја враќаат гордоста со тужакање на своите судии и институции. И така нема да се мешала во работата на судовите.

ФБ став на Ѓорѓе Спасов