2/3 за Законот за јавно обвинителство носат правда, правна држава и европска иднина:

✅ Гарантирана судска разрешница на сите предмети од СЈО
✅ Нема амнестија за ниту еден случај
✅ На обвинетите ќе им се суди врз база на докази кои беа обезбедени низ долги постапки за што основни индиции беа бомбите
❗Најголеми и единствени противници на Законот се токму обвинетите во предметите од СЈО кои сакаат да избегаат од правдата, тоа кажува многу
✅ Правниот систем добива трајно решение без да има потреба од специјални институции и ад хок експериментални решенија
✅ Пржино оди во историјата, правната држава добива трајно решение
✅ Бомбите ќе бидат уништени како материјал, а дијалозите во нив ќе останат засекогаш да сведочат за деценијата криминали, газење врз луѓето и уништување на државата
✅ Бомбите остануваат докази во случаите на СЈО покренати до 30.06.2017 година како што беше предвидено со основањето на СЈО
✅ Законот е поддржан од ЕУ, САД и од Државниот јавен обвинител
✅ Го преземаме најважниот чекор за нашата европска интеграција, после ова ЕУ е на потег
ФБ статус на Марјан Забрчанец