Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски соопшти дека има рекорден поврат на ДДВ во стопанството во 2021 од 488 милиони евра и покачување од 22,8% во споредба со претходната 2020 година.

„Споредено со 2016 година повратот на ДДВ е речиси удвоен кога изнесувал 280 милиони евра“, истакна Ковачевски.