„Мојот народ го заслужува најдоброто и ќе го добие најдоброто, СДСМ ја има најдобрата понуда за Крива Паланка и за сите општини! Со нас, со СДСМ, на чисто сте, знаете што носиме“, порача од денешната трибина во Крива Паланка, генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски.

243770309_3098723963682455_5987439601126060195_n

Николовски посочи дека грешките што се таложеа со децении се исправени, општините во изминатите четири години во соработка со централната власт спроведоа развојни проекти за подобар живот во секоја општина.

„Сетете се на се што зборувавме пред парламентарните избори. Сетете се дека се остварија сите планови. Полека, но сигурно, поправаме грешки кои се таложеле со децении и децении. Станавме најтранспарентна власт во целиот регион и тоа повеќе години по ред.

Трансформација за само неколку години, од заробена држава во демократија со слобода и прогласена за најбезбедна и влада најтранспарентна, членка на НАТО и пред ЕУ. Горд сум што сум генерација на политичари што не калкулираат и носеа одлуки за граѓаните“, рече Николовски.

„Просечната плата во државата не застанува да расте, невработеноста се повеќе и повеќе се намалува. Ова се макро показатели кои се многу важни, зошто ја даваат сликата за она каде одиме, а сликата е охрабрувачка, мотивирачка“, додаде Николовски.

243381206_3098723760349142_4991429755269668313_n

Како дел од следните капитални проекти содржани во програмата на кандидатот за градоначалник на Крива Паланка, Сашко Митовски, ја најави изградбата на туристичко рекреативниот центар „Калин Камен“, регулирање на Дурачка река со пристапен пат, изградба на катна гаража, отворање на младински центар, инвестиции во образованието, помош за пензионерите и друго.

Како дел од новите планирани инвестиции за овој регион Николовски ја најави изградбата на ветерен парк на потегот Старо Нагоричане-Ранковце-Крива Паланка.

„За политичките опоненти нема ни да трошам зборови. Премногу е јасна разликата. Од заробена држава, сега им остана само заробена партија. Жални, но реални се проблемите кои ги имаат со неспособноста и немањето желба за реформирање и демократизација без која нема одење напред“, рече Николовски.

„Ве повикувам да излезете масовно на 17 октомври да го заокружите бројот 12 и да покажете со вашиот глас дека сме за најдоброто! Колку поголема разлика толку посилна порака, толку поголема одговорност“, порача Николовски.