Членовите на 26.конгрес, со огромно мнозинство денеска ја избраа Сања Лукаревска за заменик-претседателка на СДСМ.

Лукаревска е директорка на Управата за јавни приходи. На последните парламентарни избори беше коносителка во Изборната единица 2.

На денешниот конгрес треба да бидат избрани 120-те делегати на Централниот одбор на партијата.