Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика, од ноќеска на полноќ цените на бензините Еуросупер 95 и Еуросупер 98 се зголемуваат за 0,50 денари. Истовремено, дизел горивото поевтинува за 0,50 денари по литар.

Цените ќе останат во сила до следниот состанот на Комисијата.