Пратеничката од изборната листа на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска-Давкова, предизвика смеа во Собранието, откако реагираше со неверување дека поминале 10-те минути кои ги има на располагање за својот говор.

Дали годините или пак недоволната концентрација направија Силјановска да не го слушне алармот кој предупредува дека поминал периодот од 10 минути за говор.

Сепак во продолжение, спикерот Џафери и даде невообичаено многу време за да ја доврши мислата.