На социјалните мрежи со молскавична брзина се прошири вознемирувачко видео на кое јасно се гледа брутално претепување на девојка од страна на две момчиња. Причината е непозната, но од тоа што може да се разбере е дека се работи за наводна бременост на девојката, иако ниту една причина на светот не смее да биде повод и причина за вакво монструозно однесување.

На социјалните мрежи веднаш се крена бура од реакции за ваквото однесување и според дел од објавите на социјалните мрежи насилниците кои се дрзнуваат на најбрутален начин да претепаат девојка наводно се членови и активисти на ВМРО-ДПМНЕ, а едниот од нив според фотографија преземена од социјалната мрежа фејсбук и самиот се декларира како активист на ВМРО-ДПМНЕ. Колку и дали е тоа вистина ќе се дознае откако службите и официјално ќе го откријат идентитетот на злосторниците.

По повод овој ужасен чин со експресна реакција до јавноста се јави и заменик-министерката за внатрешни работи Славјанка Петровска која извести дека лицата се веќе идентификувани и приведени, а ќе следуваат најстроги санкции за неспорното и очигледно насилничко однесување:

ФБ статус на Славјанка Петровска, заменик-министер за внатрешни работ