Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 порача дека за прв пат државата ќе ги насочи земјоделците кои култури да ги произведуваат.

Според него, тие не треба да гледаат кое производство има најголеми субвенции туку кое се бара на пазарот.