Вмро протестираше против цена на струјата, која е пониска од времето кога беа власт. Истовремено,
На денешниот тематски протест народот на вмро треба да прошета преку камениот мост. Да поминат покрај незнајниот јунак во фонтана, да се сретнат со Гоце Делчев НА КОЊ и покрај велелепните зданија од Скопје 2014 да му влезат на Министерството за надворешни да ја испорачаат целата поддршка за УЧИТЕЛОТ. Потоа нека си заминат преку мостот Гоце Делчев.
ФБ статус на Видана Бошкова Мицевска