На крај ќе излезе дека ВМРО-ДПМНЕ ќе блокираат патишта затоа што Заев не носи капа!:)
Што се случуваше во изминативе 7 дена?
📣 ВМРО-ДПМНЕ: Со Бугарската декларација се бара поништување на македонскиот јазик, култура и идентитет
📣 Влада на РСМ: Не прифаќаме да се преговара за македонскиот јазик и за македонскиот идентитет
📣 Мицкоски: Заев води тајни преговари и сака да нанесе штета на македонските национални интереси
📣 Заев: Нема тајни преговори. Се залагаме за европски вредности што го обезбедуваат правото на свој јазик и идентитет
📣 ВМРО-ДПМНЕ: Заев да не се крие и да каже дали ја прифатил бугарската декларација
📣 Заев: Бугарската декларација е неприфатлива. Се разговара за португалскиот предлог
📣 Мицкоски: Тврдам дека Заев ја прифаќа бугарската декларација и затоа сега секој ден ќе блокираме 11 градови

ФБ статус на Ацо Лукароски