Првиот случај на Covid-19 во Македонија беше регистриран минатата година на 27 февруари… На 9 април оваа година бројот на активни случаи во Македонија беше 22.485… Тоа е рекорден број откакако почна пандемијата…
Од 9 април наваму имаме забележливо опаѓање на бројките… Денешниот извештај од МЗ вели дека во државата имаме 13.915 активни случаи, што е за околу осум и пол илјади помалку во споредба со состојбата пред 24 дена…
Да се надеваме дека овој тренд ќе продолжи!
Активни Covid-19 случаи во МК:
09.04.2021 – 22,485
10.04.2021 – 21,542
11.04.2021 – 20,836
12.04.2021 – 19,978
13.04.2021 – 19,927
14.04.2021 – 20,106
15.04.2021 – 19,937
16.04.2021 – 20,082
17.04.2021 – 20,193
18.04.2021 – 19,841
19.04.2021 – 19,041
20.04.2021 – 18,658
21.04.2021 – 18,469
22.04.2021 – 18,392
23.04.2021 – 17,943
24.04.2021 – 17,128
25.04.2021 – 16,858
26.04.2021 – 16,049
27.04.2021 – 15,470
28.04.2021 – 15,267
29.04.2021 – 15,013
30.04.2021 – 14,747
01.05.2021 – 14,620
02.05.2021 – 14,276
03.05.2021 – 13,915

ФБ статус на Ацо Лукароски