Твитерџика под псевдонимот „Ана Ресана“ на својот Твитер налог реагира на последните објави од опозициската ВМРО-ДПМНЕ дека впрочек Рашела Мизрахи, министерката за труд и социјална политика, е напаѓана поради тоа што е жена.

„Партијата што собра 40 мажи и забрани право на избор за своја матка, партијата што враќаше бацирака и воведе антиквизација, партијата на Јанкуловска што сега ја злоупотребува женската природа за да не иде у затвор? Од таа партија ни сијалиците не работат како што треба!“ – пишува „Ана Ресана“.

Партијата што затвораше бремени жени, се дополнува во еден од коментарите.