Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференција објави дека го прочитал скратениот извештај испорачан од Канцеларијата на ЕУ и нагласи дека единствено нешто со кое може да се сложи во тој извештај е делот во кој што се бара да се отпочне овој процес. Со ништо друго не можел да се сложи бидејќи ни оддалеку, а ни одблиску, не ја отсликувало, како што вели Мицкоски, вистинската вистина за Македонија.

Извор на видео: Сеир