ЃРАЃАНИТЕ ИМААТ ИЗБОР ПОМЕЃУ:
Пристојноста на Стево и Ароганцијата на Гордана
Храброста на Ковчевски и Исплашеноста на Мицковски
Стручноста на Филипче и Аматеризмот на Николовски
Културата на Сања Лукаревска и Простаклукот на Драган Ковачки
Темелноста на Славјанка Петровска и Површноста на Дафина Стојановска
Способноста на Оливер Спасовски за градење добри меѓуетнички односи и неспособна на Владо Мисајловски
Одење кон Иднината или враќање кон Минатото.
Одење кон Запад или кон Исток
Чесноста на Јован Митровски и нечесноста на Ѓорѓи Сајковски
Луѓето кои нудат аргументи и луѓето што се служат со клевети и лаги.
Помеѓу Мирот што го обезбедува СДСМ и Насилството од генот на ДПМНЕ
Помеѓу охрабрувањето за промени и стравот од промени
Помеѓу реформи и блокади.
Помеѓу сигурна иднина и стоењето во место и назадување.
Бираме и меѓу квалитетот на понудените кандидати а не само меѓу партиите.
Во политиката луѓето ја прават разликата.

ФБ став на Ѓорѓи Спасов