Јане е назначен на оваа функција заради својата професионалност и искуство и знаење и способност и до сега покажаните резултати.
Не затоа што беше носител на кандидатската листа на ВМРО-ДПМНЕ во Сопиште.
И не затоа што е горд следбеник на Ќосето (https://www.press24.mk/node/317696) и горд почитувач на криминалецот Груевски (https://www.facebook.com/micevskijane/photos/1754496634568080).
Ете тоа се тие нови и препознаени квалитети кои ќе ја извлечат државата од ќенефот во која истите тие ја закопаа.
Вака прават градоначалниците кои лажеа дека се независни.
ФБ реакција на Мирјана Најчевска