Уставот беше криминално прекршен кога во 2004 Сиљан Аврамовски беше избран за министер за внатрешни работи.
Уставот беше криминално прекршен кога во 2015 Митко Чавков беше избран за Министер за внатрешни работи.
Ставете прст на чело и размислете добро пред повторно свесно да го прекршите Уставот, и да ставите безбедносен оперативец на чело на МВР.
Никој досега не видел аир од кршење на уставот.
Уште нешто. Поштени луѓе не излегуваат на избори да гласаат за политичари кои свесно го кршат или се согласуваат на кршење на Уставот!

Жарко Трајаноски