Владата продолжува со реализација на мерките што обезбедуваат добро платени работни места и повисоки плати за работниците.

Мерката за субвенционирање на придонесите на платитите за компаниите што ќе им ја зголемат платата на вработените од 600 до 6.000 денари покажува одлични резултати.

За 2,5 месеци над 106.000 вработени добиваат поголема плата, а се очекува раст на бројот на вработени со повисоки плати.

За мерката, за која во буџетот се предвидени 39 милиони евра, досега аплицирале над 20 илјади компании.

Со инвестирање во човечкиот капитал, во граѓаните, се создаат подобри услови за живот и повеќе пари во семејните буџети.