Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски во студиото на Телма, во Топ тема зборуваше за повеќето донесени мерки кои се во корист на граѓаните.

За само 2,5 години:

Зголемување на минималната плата за 60%, за 5.500 денари.

Просечната плата порасна за 2.297 денари.

Имаме раст на пензиите вкупно за 1.700 денари.

Се ближиме до 500 евра просечна плата која што е ветена во програмата за живот.

Имаме највисок раст на инвестиции во регионот.

Лидери сме во искористувањето на европските фондови.

На прав пат сме! – посочи, Николовски.