Градоначалникот на општина Крива Паланка Сашко Митовски ги соопшти програмските мерки за граѓаните усвоени на денешната седница на Советот на Општина Крива Паланка.
– Со годишниите оперативни програми за работа за 2024 година предвидуваме бројни мерки за директна поддршка на различни категории граѓани со кои јасно ја покажуваме грижата за сите граѓани, напиша тој и ги сподели сите мерки наменети за граѓаните на Крива Паланка.
Ваучери за купување гардероба за корисниците на Дневен центар за лица со телесна и интелектуална попреченост и лица згрижени во згрижувачки семејства вкупно 300.000 денари
408093545_370594928701254_1169690732331817862_n
Еднократна финансиска поддршка од 3000 денари за секое лице со попреченост по повод 3 Декември
408163502_370594998701247_6969157869769989851_n
Финансиска поддршка за летување за деца од социјално загрозени семејства 500.000 денари408152777_370595152034565_5603629936074609392_n
Еднократна парична помош од 3.000 денари за секое првооделенче во 2024
408179260_370595125367901_309154866809245440_n
Еднократна парична помош од 3.000 денари за секој матурант во 2024 година
408128423_370595315367882_1151650243765700031_n
Финансиска помош за купени дигитални уреди за студенти од 6.000 денари
408149283_370595242034556_9118183218154690234_n
Финансиска помош за купени дигитални уреди за млади невработени лица до 29 години од 9.000 денари
408132281_370595205367893_3891996928869304833_n
Финансиска помош при купување велосипеди за девојчиња и момчиња, 4.000 денари
408094268_370595285367885_4754413504901185701_n
Стипендии за 17 талентирани ученици и студенти во 2024 година
408111831_370595335367880_732762452238722683_n
Стипендии за 18 ученици спортисти во индивидуални екипни спортови во 2024
408079557_370595298701217_2946754365707415548_n
Вкупна вредност на Програма за спорт за 2024 година, 2.625.000 денари од кои за поддршка на програмски активности на локални спортски клубови и здруженија се издвоени 1.460.000 денари
408189564_370595398701207_7645466351521224674_n
Програма за култура вредна 8.490.000 денари од која за поддршка на годишни програми и проекти на здруженија на граѓани и физички лица од областа на културата се издвоени 550.000 денари
408157380_370595372034543_5794563908163397511_n