Донесувањето на Законот за јавно обвинителство, пред се, е во интерес на граѓаните на државата, за владеење на правото, како и за европската иднина на земјата, велат од СДСМ.

СДСМ останува транспарентна и одговорна партија во процесот на носење на Законот за јавно обвинителство и отворена за аргументирани предлози, кои ќе бидат вградени во законското решение, за може до крајот на работата на овој парламентарен состав да се усогласи и донесе Законот за јавно обвинителство.

Во интерес на граѓаните, иднината на државата и владеењето на правото е овој закон да се донесе.

Јасно е дека Законот за јавно обвинителство ја гарантира европската иднина на државата и секое попречување и спротивставување на законот е практично криење од правдата и оддалечување на македонските граѓани од европското семејство.

СДСМ настојува заедно со европската перспектива која им ја испорачува на граѓаните во овие две години, да

Донесувањето на Законот за јавно обвинителство, пред се, е во интерес на граѓаните на државата, за владеење на правото, како и за европската иднина на земјата, велат од СДСМ.

СДСМ останува транспарентна и одговорна партија во процесот на носење на Законот за јавно обвинителство и отворена за аргументирани предлози, кои ќе бидат вградени во законското решение, за може до крајот на работата на овој парламентарен состав да се усогласи и донесе Законот за јавно обвинителство.

Во интерес на граѓаните, иднината на државата и владеењето на правото е овој закон да се донесе.

Јасно е дека Законот за јавно обвинителство ја гарантира европската иднина на државата и секое попречување и спротивставување на законот е практично криење од правдата и оддалечување на македонските граѓани од европското семејство.

СДСМ настојува заедно со европската перспектива која им ја испорачува на граѓаните во овие две години, да ја испорача и ветената правда со казни за сите кои сториле криминал.

Токму законот за јавно обвинителство обезбедува независни обвинителски институции, гарантира објективни судски постапки и создава ефикасен казнив систем.

Законот ќе овозможи гонење на сите криминалци, продолжување на постапките за предметите на СЈО, независен избор на обвинители, односно се што значи правна држава и владеење на правото, децидни се од СДСМ.

Донесувањето на Законот за јавно обвинителство, пред се, е во интерес на граѓаните на државата, за владеење на правото, како и за европската иднина на земјата, велат од СДСМ.

СДСМ останува транспарентна и одговорна партија во процесот на носење на Законот за јавно обвинителство и отворена за аргументирани предлози, кои ќе бидат вградени во законското решение, за може до крајот на работата на овој парламентарен состав да се усогласи и донесе Законот за јавно обвинителство.

Во интерес на граѓаните, иднината на државата и владеењето на правото е овој закон да се донесе.

Јасно е дека Законот за јавно обвинителство ја гарантира европската иднина на државата и секое попречување и спротивставување на законот е практично криење од правдата и оддалечување на македонските граѓани од европското семејство.

СДСМ настојува заедно со европската перспектива која им ја испорачува на граѓаните во овие две години, да ја испорача и ветената правда со казни за сите кои сториле криминал.

Токму законот за јавно обвинителство обезбедува независни обвинителски институции, гарантира објективни судски постапки и создава ефикасен казнив систем.

Законот ќе овозможи гонење на сите криминалци, продолжување на постапките за предметите на СЈО, независен избор на обвинители, односно се што значи правна држава и владеење на правото, децидни се од СДСМ.

Токму законот за јавно обвинителство обезбедува независни обвинителски институции, гарантира објективни судски постапки и создава ефикасен казнив систем.

Законот ќе овозможи гонење на сите криминалци, продолжување на постапките за предметите на СЈО, независен избор на обвинители, односно се што значи правна држава и владеење на правото, децидни се од СДСМ.