Поранешниот уредник и водител на вестите на ТВ Сител, Драган Павловиќ Латас во вчерашното гостување во емисијата Што не е јасно на ТВ Алфа призна дека бил дел од партиските структури и со тоа дел од пропагандната машинерија на ВМРО -ДПМНЕ и дека одел на средби со високи функционери на тогашната власт. На крајот од видеото кога новинарот го прашува Латас дека со тоа што признава дека бил дел од партиските структури на ВМРО – ДПМНЕ Латас го пресечува и му одговара дека тој тоа го правел со гордост.

Повеќе во видеото