Лицата со попреченост имаат право на еднакви можности за развој, за живот без бариери и дискриминација. Наша задача е колку што можеме да им го олесниме патот до развојот и до еднаквиот пристап во сите процеси.
318318962_682258356601337_472435930332017538_n За таа цел, заедно со мојата сопруга присуствуваме на настан по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост во организација на Counrty side и Europe House Крива Паланка.
318123547_682258313268008_518260003900323765_n
Како и секоја година така и оваа решив сите годишни дневници да ги донирам на Country side, за да барем во еден сегмент можеме да помогнеме во инклузијата на нашите сограѓани. Воедно, сакаме да упатиме голема благодарност за честа и признанието за хуманост и општествена одговорност кое Country side ни го додели.
318179818_682258433267996_3073962460317115822_n
Фејсбук статус на Љупчо Николовски – Министер за земјоделство, шумарстсво и водостопанство