“Во 11 години владеење, кажи дали имавте една година со откуп над 200 денари? Ти си извадил ли пет денари од земјоделие? Освен државата што те земала од клупа и што си ти и твојата фамилија цел живот на државна плата. Ти си на Груевски слуга. Ја спомнуваш мојата мајка, а мојата фамилија цела е земјоделска, а ти цел живот земаш плата од државата” – му рече градоначалникот на општина Конче, Благој Илиев на дополнителниот заменик министер Цветан Трипуновски.