Денес и велиме збогум на дупката наречена Западен Балкан.
Трансформацијата на општеството која ќе биде предизвикана од преговорите и затворањето на поглавјата ќе ги откорне од нас Груевизмот и паланечкото размислување и начин на живот и ќе овозможи развој на отворено, космополитско општество кое живее и постои во 21. век.
Сите што бевме дел од борбата за промена, можеме да бидеме задоволни. И да продолжиме понатаму да бидеме свесни дека злото и изолацијата секогаш се опција кога со мрза, коруптивност и ароганција се остава простор за враќање на дпмневското зло.
И:
МИЈТЕ РАЦЕ И СЕДЕТЕ ДОМА!

ФБ статус на Васко Лазаревски