Програмата на ВМРО-ДПМНЕ:
1. Има визија да бидеме членка на НАТО (веќе сме членка на НАТО).
2. Биле „единствена македонска партија“?!? (јавна тајна е дека договара коалиција со ДУИ за албанец премиер)
3. Ќе ги интегрира само Македонците?!? (Ромите за уши ќе ги влечат еден по еден)
4. Ќе ја задржува перспективата за членство во ЕУ (перспективата која ја изгуби кога владееше)
5. Ветува почеток на преговори (ги почнуваме годинава, а ако дојдат на власт можат само да ја засерат)

ФБ коментар на Никола Арсевски