Заев го растури ДПМНЕ. После 12 Април, ДПМНЕ ќе се распадне на нови три политички партии:
1. Груевисти,
2. Мицковисти и
3. Јанушевци.
Толку со приказната за ДПМНЕ.

Сашко Петров