Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ откако вчера беше фатен како седи во затворен дел во ресторан во Дебар Маало од каде се криеше и преговараше бришење на снимките од камерите во локалот се огласи дека не бил доволно информиран за новите протоколи.

Јавноста со прашање: Како не бил информиран, а постојано ги критикува? Но, уште едно нешто „ги мачи“:

„И како сега да верувам во математички прецизните анализи за пропаста на економијата? што ако не си доволно информиран и за тоа?“ – гласи твитот на „Maximum Overtroll“.