Eдна од работничките во штипска конферкција која беше позитивна на Ковид 19 на Фејсбук креираше фан страна насловена како „Носи маска- спаси живот“ и на истата сподели убаво писание со моќна порака. Ви го пренесуваме во целост:

Без политилизирање и без предрасуди да ја сватиме и повеке од сериозно ситуацијата.
Додека соседните земји бројат едвај една рака заболени од ковид 19 ние секојдневно се соочуваме со трицифрени бројки.
Кој да судиме и обвинуваме кој????
Зарем и остана некој несуден од Македончето?!
Ке почнам околу пред околу две години крив ни беше Никола, Бранко, Сега Зоран, здравството не чинело и т.н..
А што вие добро направивте ЕТЕ ВАШЕТО ДА ЧИНИ?!
Маските ве гушиле од жешкото ви, потоа истите госпоѓи објавувате коментирате по ф.б.дека Филипче не го бива, лвадата не ви чинела, и ред други виновници…
А ЗАРЕМ ВИЕ ГИ ИСПОЧИТУВАВТЕ ЗАДАДЕНИТЕ МЕРКИ? СЕКАКО НЕ!!!
Вие сте скроени само за осуди, плукање по секој и сешто.

НЕКОЈ ТАМУ КОЈ ЗА ВАС Е НИКОЈ И НИШТО СЕ ЧУДИ КАКО ДА ИЗЛЕЗЕМЕ ОД МОМЕНТАЛНАТА СИТУАЦИЈА.
Затоа сватете ја ситуацијата онака како што ја сватија оние кој го победија вирусот.
ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ ЗАДАДЕНИТЕ МЕРКИ :Носете маски за добро на вас и на оние околу вас!!!