Во вчерашната дебатна емисија „Клик плус“ на ТВ21  Влатко Ѓорчев јасно го изнесе својот став дека ВМРО-ДПМНЕ е подготвена да коалицира со албанска партија, но она што е најважно прво е да се видат изборните резултати.