Македонците се едно, Бугарите се друго
Нашиот јазик е македонски, лажеа за некаква продажба и дијалект – порача пратеникот од редовите на СДСМ Мартин Костовски во дебатната емисија “Објектив” на МРТВ 1.
Лажат секој ден за избори, ние го зголемуваме мнозинството
Како СДСМ горди сме на партизаните, за разлика од Вмро кое можеби со Ванчо Михајлов сеуште е во матрицата на великобугарски сон‼️
Членови на Дпмне стојат на чело на бугарските здруженија, дали и на чело на најавуваното бугарско здружение во Куманово ќе стои човек од ОК на Вмро од нашиот град⁉️
Со храбри одлуки кои ги донесовме работиме за добробит на идните генерации, Македонците заслужуваат подобар стандарт,европски плати и сојузништво со најбогатите земји‼️ – рече тој.