Фон дер Лејен доаѓа во посета на Ковачевски, ни носи директна итна европска помош од 80 милиони евра и со тоа праќа светлина и оптимизам во предвечерјето на тешката зима. Дополнително, со потписот на Фронтекс догооворот уште еднаш ни потврдува дека македонскиот јазикот се институционализира во Европската Унија.
Во исто време, Мицкоски од мрачен општински комитети испорачува фејсубук закани дека ДПМНЕ ќе пружале отпор.
И на европските пари ли ќе пружа отпор? На европски договори потпишани на македонски јазик ли ќе пружа отпор?
Каков контраст. Мицкоски со своето контра наспроти државата, народот, ЕУ и Владата со нашето напред.

ФБ статус на Марјан Забрчанец