Аферата за купување на медиуми со руско-унгарски пари против влезот на Северна Македонија во НАТО тежи 2.5 милиони евра. Тоа е еден милион евра повеќе од „Рекет“.
За разлика од „Рекет“ кој е криминален случај, оваа афера има не само аспект на организиран криминал (и тоа меѓународен), туку и далеку поголеми, безбедносни и сигурносни аспекти.
Ме интересира како ќе се однесуваат професионалните медиуми кај нас по однос на оваа афера. „Рекет“ не го симнаа со месеци од екран. Тоа е добро, но да видиме дали ист третман ќе добие афера која тежи многу повеќе, не само во пари!
ФБ статус на Петрит Сарачини