Важно е да се забележи дека Исцелителот не го негира разговорот со Зоки, не вели, како неговиот ментор што велеше за бомбите на Заев: сечено, лепено, монтирано, не, тој само вика дека во тој разговор не гледа ништо што е или би можело да биде проблематично од аспект на законот, правдата, правото и моралот. Фактот дека човекот кој во очите на јавноста и во очите на правосудните органи, е персонификација на криминалот, му ги покрил финансиските дупки, односно ја финансирал вмро-дпмне, и тоа што тој три години ја давеше Македонија за да може преку блокада на Законот за јавното обвинителство односно на предметот Империја да му се оддолжи, тоа не биле инкриминирачки работи!
Будала!

ФБ статус на Бранко Тричковски